OŚWIADCZENIE WS. 11 ZLOTU Z MERCEDES TORUŃ CLUB

Z wielką przykrością informujemy, że 11. Ogólnopolski Zlot z Mercedes Toruń Club nie odbędzie się w planowanej formie.

Sytuacja jest spowodowana tym, że kierownictwo hotelu, w którym mieliśmy gościć, usiłowało wymóc na nas zmianę części pierwotnych ustaleń, na co ze względów organizacyjnych po prostu nie mogliśmy przystać. Mimo szeregu podjętych przez nas czynności (także bezpośrednich rozmów) i dowodów świadczących o wcześniejszych zobowiązaniach z obu stron, oczekiwanego przez nas porozumienia niestety nie udało się osiągnąć. Mając na względzie dobro uczestników planowanego spotkania i wypracowaną przez przeszło 11 lat działalności renomę klubu, zmuszeni byliśmy całkowicie zrezygnować ze wstępnej rezerwacji noclegów. Z baz hotelowych nasze stowarzyszenie korzysta w zasadzie od początku działalności klubu, mamy duże doświadczenie we współpracy z różnymi obiektami hotelarskimi i gastronomicznymi, ale z taką sytuacją jak w tym przypadku, nigdy się nie zetknęliśmy. Temat zostanie omówiony na najbliższym zebraniu Zarządu stowarzyszenia. Władze stowarzyszenia podejmą decyzję o ewentualnych dalszych krokach w tej sprawie.
Brak bazy noclegowej zlotu spowodował konieczność rezygnacji ze wszystkich punktów programu wydarzenia przewidzianych na 07-08. czerwca. Tym samym z wielkim smutkiem zmuszeni byliśmy do zrezygnowania z pobytu w Ciechocinku. Wszyscy zarejestrowani do tego momentu uczestnicy zlotu zostali poinformowani telefonicznie o sytuacji i naszą decyzję przyjęli ze zrozumieniem, za co w tym miejscu raz jeszcze serdecznie dziękujemy. Już dokonaliśmy zwrotu wpłaconego wpisowego. Przelewy powinny trafić na właściwe konta do najbliższego poniedziałku. Podziękowania kierujemy też do przedstawicieli Urzędu Miasta Ciechocinka, którzy okazali nam bardzo dużo życzliwości, woli współpracy i jednocześnie wykazali się profesjonalizmem w działaniu, adekwatnym do renomy tego turystycznego kurortu. Przepraszamy wszystkich, którzy czują się rozczarowani, jednakże zapewniamy, że zrobiliśmy wszystko, co w tej sytuacji było z naszej strony było możliwe, ażeby zlot w Ciechocinku doszedł do skutku.
W tej chwili rozważane jest jeszcze spotkanie fanów marki w niedzielę, 09 czerwca, w Toruniu. O tym, czy ono dojdzie do skutku, a także o ewentualnych dalszych szczegółach poinformujemy w najbliższy poniedziałek bądź wtorek.

Dyrekcja 11. Ogólnopolskiego Zlotu z Mercedes Toruń Club

WSPIERAJĄ NAS:

Miasto Toruń Celmer Toruń Taurus Ochrona Toruń Kujawski Truck Center Pieprz i Wanilia
MK Speed